onsdag 3 november 2010

Thai mat

300 gram kyckling
2 vitlöksklyftor
50 gram cashewnötter
1 gul lök (skivad)
1 röd paprika(strimlad)
1 st purjolök(skivad)
0.5 huvud blomkål
2 dl broccoli
8 msk oystersås
0.5 tsk svampsås alt fisksås
1 nypa socker
8 msk vatten


Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.

Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.

Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker.

Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med lime.

Servera med ris eller nudlar.

2 kommentarer:

  1. Detta är sjukt gott. Lite sweet chili istället för socker å lite sambal så man får lite mer drag i. Ris till såklart :)

    SvaraRadera
  2. jo vet ju en som rensa ut hela grytan ikväll :)
    brukar oxå ha lite sambal, sjukt gott iaf.
    Står en fin kaka i ugnen så håll utkik på bloggen. Innehåller MASSA chocklad :)

    SvaraRadera