söndag 21 november 2010

Slö Söndag

Denna helg har det slappas som aldrig förr. Gick med pyjamas nästan hela dagen idag(förutom 1 timme då vi åkte till affären). Men sen har jag ju i och för sig bakat en hel del. Allt från bröd, chokladmousse, lussebullar, pepparkakor.

Dags att bege sig till soffan igen, hej så länge.

 100 gram mörk choklad
2 st äggulor
0.5 dl kaffe
3 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde

Smält chokladen och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje. Låt smeten svalna.
Rör ner kaffe och florsocker.
Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.






MMMM


2 st bröd


2 tsk bikarbonat
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
2 dl russin
2 tsk salt
Lite torkad frukt om man känner för det.

Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
Häll i yoghurten, nötterna och sirapen.
Smöra 2 brödformarna och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön.
Skrapa ner den kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten. Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.



Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen i ca 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter.




Mozzarellabiffar med nygräddat bröd till middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar