Dags att bege sig till soffan igen, hej så länge.
| 100 gram mörk choklad 2 st äggulor 0.5 dl kaffe 3 msk florsocker 2,5 dl vispgrädde |
Rör ner kaffe och florsocker.
Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.
| MMMM |
2 st bröd
2 tsk bikarbonat
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
2 dl russin
2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
2 dl russin
2 tsk salt
Lite torkad frukt om man känner för det.
Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
Häll i yoghurten, nötterna och sirapen.
Smöra 2 brödformarna och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön.
Skrapa ner den kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten. Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen i ca 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter.
| Mozzarellabiffar med nygräddat bröd till middag. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar