Häll sedan i 1 burk krossad tomat. 1-2 msk tomatpure. Pressa 2 vitlöksklyftor och häll i. Tillsätt salt,peppar och även lite oregano.
Låt detta koka upp ett tag.
Ostsås:
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk margarin
3 dl riven ost
salt
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och margarinet. Koka upp under omrörning och låt koka ca 3-5 minuter. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt. Bred ut hälften av oståsen på en ugnsform. Varva plattorna i 3 lager med köttfärsåsen i de 2 mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst.
Strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 225 grader.
En god sallad till.
![]() |

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar