359 g mjuk smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400 gram vit kvalitetschoklad
250 gram valnötter
Fudge glaze
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 gram mörk kvalitetschoklad minst 70%
Valnötter till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist i vetemjölet i smeten.
Hacka vita chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen.
Finhacka möra chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred ut glasyren över kakan, strö över valnötter och låt den stelna i kylen .
Skär sedan kakan i rutor och servera med en god vaniljglass.
Detta är super gott och absolut inte svårt att göra.
| Lite mera mmmmm |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar