1 kg potatis
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
0,5 kruka färsk timjan
ca 4 dl visp eller matgrädde
1 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
2 msk smör
200 g kantareller
1.5-2 dl västerbottenost
Skala och skiva potatis,lök och vitlök tunt.
Jag kör i matberedare.
Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor tillsätt potatis, lök och sjud (koka på svag värme) i 10 minuter.
Stek svampen gyllenbrun i 2 msk smör och krydda med salt och peppar.
Blanda svamp med potatis och 2/3 av västerbottenost.
Fyll gratängen i en smörad ugnsform och strö över resterande ost + timjan.
Grädda gratängen gyllene i 200 grader, cirka 20 minuter.
Det kan behövas lite extra grädde,men det märker ni :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar